Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Yıl 2010 , Cilt 3 , Sayı 11

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Aile yaşam kalitesi dinamikleri: aile iletişimi, ebeveyn sorumlulukları, duygusal, duygusal refah, fiziksel / materyal refahın algılanması

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Ankara Üniversitesi1
Görüntülenme :
851
DOI :
Özet Türkçe :

Bu aratırma bireylerin aile yaam kalitesi dinamikleri ile ilgili algılarını ortaya koymak amacı ile planlanmı ve yürütülmütür. Aile yaam kalitesi dinamikleri; (i) aile etkileimi, (ii) ebeveyn sorumlulukları, (iii) duygusal refah, (iv) fiziksel ve materyal refah balıkları altında incelenmitir. Kadınlar ve erkeklerin aile yaam kalitesi konularına ilikin algıladıkları önem ve tatmin düzeyleri ortalama puan deerleri dikkate alınarak yorumlanmıtır. Ayrıca algılanan önem ve tatmin düzeylerinin cinsiyet ve ya deikeni ile ilikisi analiz sonuçlarına göre ortaya konulmutur.

Özet İngilizce :

The research was carried out the aim of determining to perpection of individuals related to family quality of life dynamics. Family quality of life dynamics investigates under titles in the research as following: (i) family interaction, (ii) parenting responsibility, (iii) emotional well-being, (iv) physical/material well-being. Importance and satisfaction levels, perceptions of women and men on family quality of life topics have been interpreted according to mean values.Also relationship between to be perceived importance and satisfaction levels by individualsn and variables as gender and age have been explained according to statistical analysis.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :