Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Uluslararası İnsan Bilimleri Dergisi

Yıl 2011 , Cilt 8 , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Giuliani dönemi new york’unda suç neden azaldı? suç önleme politikalarına bir bakış

Yazar kurumları :
Polis Akademisi Başkanlığı, Uluslarası Terörizm ve Sınır Aşan Suçlar Araştırma Merkezi1, Polis Akademisi Başkanlığı, A.Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu2, Rutgers Üniversitesi3<
Görüntülenme :
881
DOI :
Özet Türkçe :

Bu makale, Giuliani döneminde, New York şehrinde suç oranlarındaki ani düşüşün sebeplerini ortaya koymaktadır. Ayrıca, bu dönemde ortaya koyulan suç önleme stratejilerinin nasıl uygulandığını ve ne sonuçlar elde edildiğini irdelemeye çalışmaktadır. Polisiye önlemlerin doğrudan suçu azalttığını iddia etmek zor olsa da, polisin, bilimsel araştırmaların da desteğiyle, daha etkin, şeffaf ve hesap verebilen bir anlayışla hizmet verdiğini ve bunun suçu önlemede pozitif katkı sağladığını söylemek mümkündür.

Özet İngilizce :

This article explores as to why crime rates dropped drastically during the Giuliani`s Mayoral term in the City of New York. In addition to this, how crime prevention strategies were implemented and which results have been reached were also discussed for this period of thime. Although it is hard to claim that police strategies were the only instrument in reduced crime rates, police have contributed positively to the prevention of crime by serving in an effective, transparent, and accountable manner with the support of scientific research.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :