Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi

Yıl 2011 , Cilt 3 , Sayı 6

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Uluslararası ticaret ve çalışma koşulları eş zamanlı olarak gelişme gösterebilir mi? türkiye’deki işgücü talep esnekliğinin tahmini

Yazar kurumları :
Department of Management1, Işık University2 Department of Economics3, Işık University4
Görüntülenme :
557
DOI :
Özet Türkçe :

The broad objective of this paper is to examine the challenges faced by the Turkish labor market in the aftermath of the so-called trade liberalization period, particularly questioning whether a prominent change in pattern can be observed in labor demand elasticity. In the study, labor demand elasticities in the export-ing and import-competing sectors are estimated based on research undertaken between the years 1984 to 2001. Thus, the study looks for a vigorous link, or a dichotomy - if there is - between the strategies to stimulate international trade and the demand for labor.

Özet İngilizce :

Bu çalışmanın geniş anlamdaki amacı, Türkiye‟de ticaretin serbestleştirilmesinin ardından işgücü pi-yasasının karşı karşıya kaldığı zorlukları incelemek, bu bağlamda özellikle ticarete konu olan sektörlerde işgücüne yönelik talep esnekliğinde değişiklik yaşanıp yaşanmadığını sorgulamaktır. Çalışmada 1984-2001 yılları arası dönem ele alınarak, ihracatçı ve ithalat-rekabetçi sektörler için işgücü talep esnekliği hesaplanmıştır. Böylelikle, uluslararası ticareti arttırmaya yönelik stratejiler ile işgücüne yönelik talep arasında bir bağlantı veya dikotomi olup olmadığı ortaya konulmaya çalışılmıştır.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :