Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi

Yıl 2013 , Cilt 6 , Sayı 11

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Aile işletmelerinde yöneticilerin demografik özellikleri ve yönetim fonksiyonları ile ilgili karşılaştıkları sorunlar üzerine bir araştırma

Yazar kurumları :
MAKÜ-Bucak Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik YO1
Görüntülenme :
662
DOI :
Özet Türkçe :

Bugün dünyada ve Türkiye'de işletmeler incelendiğinde, ekonomik hayatta söz sahibi olan işletmelerin çoğunun aile işletmeleri olduğu ya da başlangıçta aile işletmesi olarak kurulan işletmelerin devamı olduğu görülmektedir. Bu çalışmada, Türkiye ekonomisinin büyük bir kısmını oluşturan aile işletmelerinde yöneticilerin karşılaştıkları yönetsel sorunlar ele alınmış-tır. İkinci olarak, yöneticilerin sahip oldukları özelliklerin (yaş, eğitim düzeyi, çalışma süresi) karşılaşılan bu sorunlar ile bir ilişkilerinin olup olmadığı değerlendirilmiştir. Çalışma, Türkiye'nin önemli sanayi bölgelerinden biri olan Kocaeli ilinin Gebze ilçesinde imalat sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli aile işletmelerinin yöneticileri üzerinde yapılmıştır.

Özet İngilizce :

Today, when the businesses are researched in the world and in Turkey; most of the businesses that have great importance in economic life are family businesses or originally family busi-nesses. In this paper, firstly the problems that managers have encountered in family businesses which have a large part of Turkey's economy are discussed. Secondly, whether there are relations between characteristics of managers (age, education level, working time) and these problems were investigated and evaluated. The study was carried out with managers of small and medium-sized family businesses operating in manufacturing sector in Gebze, Kocaeli one of the most important industrial regions in Turkey.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :