Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi

Yıl 2011 , Cilt , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Prozodi: anlamayı yordayan yükselen bir değer mi?

Yazar kurumları :
Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı1, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı2
Görüntülenme :
1061
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalışma ile prozodik okumanın ne olduğu, nasıl ve ne zaman akıcı okuma kavramı içerisinde tanımlanmaya başlandığı ve gerçekten prozodik okumanın anlama için gerekli bir unsur olup olmadığı, bu alanda yapılmış çalışmalar çerçevesinde tartışılarak sunulmuştur. Bunun yanında prozodik okumanın nasıl değerlendirildiği, bu değerlendirmeler üzerine yapılan eleştiriler ve öğrencilerde bu becerinin nasıl geliştirileceği literatür doğrultusunda tartışılmıştır. Yapılan tartışmanın sonunda hem eğitimcilere hem de ailelere gerekli önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

This research provides new insights into what reading prosody is, when and how it have been started to become a part of reading fluency, and whether it is really an important component of reading comprehension. This research gives detailed information regarding how to evaluate prosodic reading, some concerns which are raised for these evaluations, and how to improve students' reading prosody by using literature. In conclusion, we summarize all information presented in this manuscript and make some recommendations for reading prosody to teachers and families.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :