Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Türk Bilgisayar ve Matematik Eğitimi Dergisi

Yıl 2014 , Cilt 5 , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Matematik ve matematik öğretimi bilgisi işığında dörtlü bilgi modelindeki beklenmeyen olaylar bilgisi

Yazar kurumları :
Dokuz Eylül Üniversitesi1, Buca Eğitim Fakültesi2, OFMAE Bölümü3 Dokuz Eylül Üniversitesi4, Buca Eğitim Fakültesi5, OFMAE B
Görüntülenme :
830
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalışmanın amacı, matematik öğretmeni adaylarının alan ve alan öğretimi bilgilerinin değerlendirilmesinde kullanılan bir çerçeve olan Dörtlü Bilgi Modeli’nin Beklenmeyen Olaylar Bilgisi birimini tanıtmak, önemini belirtmek ve sınıf ortamına yansımalarından örnekler sunmaktır. Çalışmada, matematik öğretmenlerinin öğretimleri için gerekli olan alan ve alan öğretimi bilgilerini ayrıntılı olarak incelemeyi ve değerlendirmeyi mümkün kılan Dörtlü Bilgi Modeli’nin tanıtımına yer verilmiştir. Ardından söz konusu modele ait birimlere ilişkin genel bilgilendirme yapılmış ve bu birimlerden biri olan “Beklenmeyen Olaylar Bilgisi” detaylandırılmıştır. Son olarak “Beklenmeyen Olaylar Bilgisi”nin öneminden bahsedilmiş ve gerçek sınıf ortamlarından alınan kesitlerle bazı örnekler sunulmuştur. Sunulan çalışma ile matematik öğretmeni adaylarının önceden planlanması neredeyse imkansız olan ve öğretimlerinde karşılaşabilecekleri durumlara ilişkin farkındalıklarının sağlanacağı düşünülmektedir.

Özet İngilizce :

The purpose of this study is to introduce the Contingency unit of Knowledge Quartet, which is a framework used in assessing mathematics student teachers’ subject matter knowledge and pedagogical knowledge, address its significance and demonstrate examples from its reflections on classroom setting. The study initially covers the type of knowledge that teachers should possess and Knowledge Quartet, which enables examining and assessing subject matter knowledge and pedagogical knowledge together. Next, general information was given regarding knowledge units of this model and it was explained including contingency components. Finally, the importance of Contingency was mentioned and some examples in classroom setting were discussed. It is thought that through this study, awareness of mathematics student teachers can be made ensured with regards to situations that teachers may encounter and that are almost impossible to plan in advance.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :