Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Toplum ve Sosyal Hizmet

Yıl 2011 , Cilt 22 , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Sosyal hizmet uzmanlarının aileye dönüş ve aile yanında destek projesine ilişkin değerlendirmeleri

Yazar kurumları :
Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü1, Maltepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü2
Görüntülenme :
767
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalışmanın temelinde, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından 2005 yılında başlatılan ve 1 Bu çalışma, HÜ SBE Sosyal Hizmet Anabilim Dalı'nda yapılan "Sosyal Hizmet Uzmanlarının 'Aileye Dönüş ve Aile Yanında Destek Projesi'nin Uygulama Sürecine İlişkin Değerlendirmeleri" isimli yüksek lisans tezinden yararlanılarak hazırlanmıştır. 2010 yılı sonu itibariyle sonlandırılan 'Aileye Dönüş ve Aile Yanında Destek Projesi' yer almaktadır. Proje, ekonomik yoksunluk nedeniyle korunma altına alınarak kurum bakımı hizmetinden yararlandırılan veya kurum bakımına alınması beklenen çocukların, yapılacak yardımlarla aileleri yanında bakımlarının sağlanması amacını taşımaktadır. Yapılan çalışmayla Aileye Dönüş ve Aile Yanında Destek Projesi'ne ilişkin sosyal hizmet uzmanlarının değerlendirme ve görüşlerinin saptanması hedeflenmiştir. Bu hedef doğrultusunda İç Anadolu Bölgesi illerinde İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Yetiştirme Yurtları ve Çocuk Yuvaları'nda görevli olan sosyal hizmet uzmanları ile görüşülmüş ve görüşmelerde uzmanların, projenin amacına, hedeflerine ve geneline ilişkin değerlendirmeleri alınmaya çalışılmıştır.

Özet İngilizce :

On the ground of this study is there Family Reunification Program which was started by Primeministry Social Services and Child Protection Agency, in 2005 and finished by the end of 2010. Program's main aim was to return foster children who were subject to economical deprivation, to their family. The purpose of the study is to determine what are the evaluations and opinions of social workers about Family Reunification Program in Turkey. For this purpose, with the social workers from Central Anatolia Region, who work in Province Directorates of Social Services Child Protection and in Orphanages, have been interviewed. In the interviews, it was tried to learn evaluations of the social workers about the purpose, aim, and the entire of the program.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :