Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Toplum ve Sosyal Hizmet

Yıl 2012 , Cilt 23 , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Anne karnındaki bebek sağlık denetim odağı (akbsdo) ölçeği: güvenirlik ve geçerlik çalışması

Yazar kurumları :
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü1, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı2, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim
Görüntülenme :
904
DOI :
Özet Türkçe :

Sağlık denetim odağı anne adayının hamilelik sürecini kontrol edebilmesini vurgulamaktadır. Hamilelik dönemi üzerindeki denetim anne adayının doğum öncesi ve doğum sürecindeki deneyimlerini iyileştirmekle kalmayıp, doğum sürecini de etkilemektedir. Bu süreçte anne adayının tutumları büyük önem taşımaktadır. Bununla birlikte tutumları geçerli ve güvenilir bir ölme aracı ile değerlendirme gereksinimi hissedilir olmuştur. Bu gereksinimi karşılamak üzere gerçekleştirilen çalışma Anne Karnındaki Bebek Sağlık Denetim Odağı (AKBSDO) Ölçeği'nin (Fetal Health Locus of Control Scale) Türkiye için geçerliğini ve güvenirliğini belirlemeyi amaçlamaktadır. Yapılan bu çalışmanın sonucunda AKBSDO Ölçeği'nin Türk toplumu için geçerli ve güvenilir olduğu belirlenmiştir.

Özet İngilizce :

Health locus of control emphasize the mother candidate's control over their pregnancy, Control over the pregnancy period not only improve mother candidate's antenatal and perinatal experiences, but may also lead to improvements in birth outcomes. In this process, attitudes of mother candidate's have great importance. However it is needed to evaluate the attitudes in a proper way with a valid and reliable vehicle. This study was conducted to satisfy this need and the main purpose of this study was to determine the validity and reliability of Fetal Health Locus of Control Scale in Turkish society. As a result of this study, it is determined that Fetal Health Locus of Control Scale is valid and reliable for Turkish society.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :