Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Toplum ve Sosyal Hizmet

Yıl 2013 , Cilt 24 , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Aile danışmanlığı eğitimlerinde popüler filmlerin kullanımı ve yapısal aile terapisi kuramı ile dalgaların prensi filminin analizi

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü1
Görüntülenme :
2100
DOI :
Özet Türkçe :

Genel olarak eğitimde, özel olarak da aile danışmanlığı eğitimlerinde popüler filmlerden faydalanma fikri üzerinde uzun yıllardır çalışılmaktadır. Aile danışmanlığı eğitimlerinde filmlerden yararlanma üzerine yapılan çalışmalarda filmlerin özellikle öğrencilerin sistem kavramını anlamalarına büyük faydası olduğu, bunun yanında eğitimlerin teorik ortamının yanında gerek eğiticilere gerekse de öğrencilere farklı bir pencere sunduğu gösterilmiştir. Bunun yanında öğrenme etkinliği konusuna bakıldığında öğrencilerin hem duyup, hem izleyip, hem de tartışarak bir materyali öğrenmesinde etkinliğin yüzde 90'lara kadar yükseldiği literatürde belirtilmektedir. Bu makalede, bu bilgilerden hareketle Dalgaların Prensi filmi yapısal aile terapisi modeli ışığında analiz edilecektir. Böylece hem yapısal aile terapisi kavramlarının bir kez daha üzerinden geçmek, hem de özellikle alanda çalışanlara ve öğrencilere eğitimlerde filmlerin kullanımı hakkında bir örnek sunulmak amaçlanmaktadır.

Özet İngilizce :

The idea of utilizing the popular movies generally in education and particularly in the family counselling courses has been investigated for long years. The studies conducted on the utilization of the movies in the family counselling courses have shown that movies have provided the students with great assistance in understanding the system of notion particularly, and opened a different window for both the trainers and students in addition to the theoretical environment of the trainings. Additionally, considering the learning effectiveness, it is specified in the literature that learning of a material by the students by listening, watching, and discussing simultaneously increases the learning effectiveness to 90 percent. From this point of view, this paper analyzes the movie called The Prince of Tides in light of the structural family counselling model. Thus, it is targeted to review the structural family counselling concepts, and provide the field researchers and students with an example to the use of movies in teaching.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :