Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi

Yıl 2010 , Cilt , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

üniversite ögrencilerinin yeşil pazarlama faaliyetleri kapsamında çevreye ilişkin davranışlarını belirlemeye yönelik bir araştırma

Yazar kurumları :
Gazi Üniversitesi, Ticaret ve Turizm Egitim Fakültesi1, Gazi Üniversitesi, Egitim Bilimleri Enstitüsü2
Görüntülenme :
760
DOI :
Özet Türkçe :

Küresel ısınmanın etkisini giderek artırdıgı günümüzde, çevreci faaliyetler de giderek hız kazanmaya baslamıstır. Çevre bilincinin olusturulması ve farkındalıgın harekete geçirilmesi konusunda üniversite ögrencilerine büyük görevler düsmektedir. Bu baglamda bu arastırma, yesil pazarlama faaliyetleri kapsamında üniversite ögrencilerinin, çevreye iliskin davranıslarını belirlemeye yönelik olarak yapılmıstır. Söz konusu çalısma, Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Egitim Fakültesinde 225 ögrenciye yönelik anket ile gerçeklestirilmistir. Arastırma sonucunda, ögrencilerin ebeveynlerinin meslekleri ile yesil satın alma davranısı arasındaki iliski göze çarpmaktadır (p<0.05). Bununla beraber, ögrencilerin büyük çogunlugu, çevrenin hızla tahrip oldugu endisesi tasımasına ragmen, bunları ürün satın alırken, kullanırken ve kullanım sonrası davranıslarına yansıtamadıkları da bir diger önemli sonuçtur.

Özet İngilizce :

These days in which global warming increased its effects, environmental activities has begun to accelerate. University students have a big role in stimulating and making environmental awareness. In this aspect this research has been conducted to assign attitudes of university students about 'green marketing'. The research was carried out with a public survey among 225 students of the Commerce & Tourism Education Faculty, Gazi University. According to the results of this research there is a relationship between the "green shopping behaviour" and the occupations of students' parents (p<0.05). Nevertheless, although most of the students are anxious about the rapid destruction of environment, it was seen that they don't reflect it to their behaviours while buying, using and after using.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :