Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi

Yıl 2008 , Cilt , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Turistik amaçlı endüstriyel mutfaklarda tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları (haccp) yönetim sisteminin önemine ilişkin kavramsal bir inceleme

Yazar kurumları :
Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 1
Görüntülenme :
632
DOI :
Özet Türkçe :

Dünyada küreselleşmenin etkisiyle birlikte ulusal ve uluslararası turizm hareketlerinde kayda değer gelişmeler yaşanmaktadır. Bireylerin birincil gereksinimi olan beslenme, bireylerin tatilleri esnasında yaşanan iklim değişikliği ve yemek kültüründeki farklılıklar nedeniyle daha da büyük önem kazanmaktadır. Bu nedenle bireylerin tatilleri sırasında ihtiyaç duydukları besinlerin sağlıklı ve lezzetli olmasının yanı sıra güvenli de olması gerekmektedir. Bu doğrultuda turistlerin ihtiyaç duydukları besinleri üreten mutfaklarda da gıda güvenliğinin sağlanması gerekmektedir. Bu çerçevede HACCP yönetim sistemi, gıda güvenliğini sağlamak ve bunu uluslararası kabul görmüş bir temele oturtturmak amacıyla uygulanabilecek etkin sistemlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çalışmada turistlere yönelik besinler üreten mutfaklarda HACCP yönetim sisteminin ve uygulanmasının önemine ilişkin kavramsal bir inceleme yapılmıştır. 

Özet İngilizce :

National and international tourism movements have been grown with the impact of globalization. Nutrition which is the primary necessity of individual get a greater importance during individual’s vacations because of the climate change and food culture differences. Consequently the food, which the individuals need during their vacations, should be healthy, delicious and also safe. Thus food safety should be provided in kitchens that product food for tourist. At this point of view HACCP management system come across as an effective system that can be implicated to provide food safety and to lean this on an internationally recognized basic. A conceptual investigation about the importance of HACCP management system and application in the kitchens, in which tourist oriented foods are produced, is made in this study.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :