Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi

Yıl 2008 , Cilt , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Relationships between destination management organizations and destination stakeholders a research in regions of marmara, aegean and mediterranean in turkey

Yazar kurumları :
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi 1
Görüntülenme :
649
DOI :
Özet Türkçe :

In today, there is a growing important on stakeholders in destination management. Defining stakeholders and understanding relations, potential for cooperation and threats between stakeholders is important factor for destination management. This study relates this reality to destination management organizations and their stakeholders. This study present some valuable data for future empirical research which is emphases on relationships between Provincial Directorates of Culture and Tourism and their stakeholders in three region (Marmara, Aegean and Mediterranean) in Turkey. 

Özet İngilizce :

Günümüz destinasyon yönetiminde paydaşların önemi giderek artmaktadır. Paydaşları tanımlamak ve paydaşlarla olan ilişkileri anlamak, paydaşların yarattığı işbirliği ve tehdit potansiyelini ortaya koymak destinasyon yönetimi için önemli bir unsurdur. Bu araştırma, bu gerçeği destinasyon yönetim organizasyonları ve destinasyon paydaşları ile bağdaştırmaktadır. Bu araştırma, Türkiye’nin üç bölgesindeki (Marmara, Ege ve Akdeniz) İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ile destinasyon paydaşları arasındaki ilişkilere odaklanarak gelecekte yapılacak araştırmalar için değerli bulgular sunmaktadır. 

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :