Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi

Yıl 2009 , Cilt , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Perception and marketing problems in turkish cultural tourism

Yazar kurumları :
Yuzuncu Yil University Faculty of Arts and Sciences Department of Geography1, University of Wolverhampton Business School United Kingdom (MBA) 2
Görüntülenme :
709
DOI :
Özet Türkçe :

Defined as a subset of tourism based on and shaped according to cultural values, cultural tourism involves many variables that creates a regional distinctive edge, which in turn shapes the tourism moves of our day. In this regard, despite having a very rich set of cultural values both qualitatively and quantitatively, Turkey does not use this unique potential for cultural tourism adequately mostly because of the lack of correct perception and marketing of this subset of tourism since cultural tourism in Turkey appears to be limited to archeological and historical sites. This case study handles the issues of diversification in cultural tourism, its consumption, how it is perceived and marketed, and then discusses existing problems.

Özet İngilizce :

Kültürel değerler üzerine kurulmuş ve şekillenmiş bir turizm çeşidi olarak tanımlanan kültür turizmi, günümüz turizm hareketlerini sekillendiren, pek çok değişkeni bünyesinde barındıran ve bölgesel farklılıklar yaratan bir turizm çeşididir. Bu bağlamda Türkiye nitelik ve nicelik olarak zengin kültürel değerlere sahip bir ülke olmasına rağmen bu eşsiz potansiyeli büyük ölçüde pazarlama ve algılama sorunsalından dolayı yeterince degerlendirememektedir. Çünkü Turkiye'de genel olarak kültür turizmi, tarihi ve arkeolojik alanlarla sınırlıymış gibi bir özellik göstermektedir. Bu çalışmada, kültür turizminde yaşanan algılama sorunu, tüketimi, çeşitlendirilmesi ve pazarlanması konuları ele alınmış ve var olan sorunların tarıtışılması amaçlanmıştır.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :