Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi

Yıl 2009 , Cilt , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Erzurum daki kobi sahip ve yöneticilerinin 2011 üniversitelerarası kış oyunlarını değerlendirmesi üzerine bir araştırma

Yazar kurumları :
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi1, Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu Pazarlama Programı2, Atatürk Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu3
Görüntülenme :
614
DOI :
Özet Türkçe :

Günümüzde, dünya turizm pazarının en önemli unsurlarından biri ülkelerin ve şehirlerin markalaşma çabalarıdır. Şehirlerin markalaşması ülke markalarının önüne geçebilmektedir. Ülkeler ya da şehirler markalaşabilmek için kültürel, sportif organizasyonları araç olarak kullanabilmektedirler. Şehirlerin spor organizasyonlarına ev sahipliği yapması önemli stratejilerden biridir. Üniversitelerarası yaz ve kış oyunları FISU (Uluslar arası Üniversite Sporları Federasyonu)'nun yönetiminde ve denetiminde gerçekleştirilen spor organizasyonlarındandır. 2011 yılındaki üniversitelerarası kış oyunlarına ev sahipliği yapmak üzere FISU tarafından Erzurum ili seçilmiştir. Bu organizasyon Erzurum için ekonomik, kültürel ve sportif açıdan önemlidir. Bu çalışmada, Erzurum ilinin ekonomisinde önemli role sahip olan KOBİ'lerin sahip ve yöneticilerinin 2011 kış oyunlarının Erzurum iline sağlayabileceği katkılara yönelik bakış açılarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmaya katılan KOBİ sahip ve yöneticilerinin 2011 kış oyunlarını, yenilik ve fayda, turizmin gelişmesi, altyapı, sermaye ve işbirliği, kurumsal sorumluluk olmak üzere 5 faktör altında değerlendirdikleri belirlenmiştir.

Özet İngilizce :

Today, one of the most important factors of world tourism market is the branding attempts of countries and cities. The branding of cities may surpass the branding of countries. Countries and cities utilize the cultural and sport organizations as the means of branding. Hosting sports organizations is one of the important strategies. Winter and Summer universiades are the organizations held under the management and control of FISU (International University Sports Federation). Erzurum was elected, by FISU, to host Winter Universiade 2011. This organization, is very crucial for Erzurum as regards economic, cultural, and sportive reasons,. In this study, we aimed to explore the expectations of the owners and managers of SMEs which play important roles for Erzurum' s economy and determine their points of views on the possible contributions of the Winter Universiade 2011 to Erzurum We determined in our research that the SME owners and managers who participated in our research evaluated the universiade as regards five factors such as expectations, innovation and benefit, development of tourism, infrastructure, capital and cooperation, institutional responsibility.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :