Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

TDID (Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi)

Yıl 2009 , Cilt 9 , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

M.ö. v – i. binlerde yakındoğu – anadolu – kafkasya üçgeninde kavimler göçü, ticari - kültürel ilişkiler ve etkileşimler

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Arkeoloji ve Etnografiya Enstitüsü1
Görüntülenme :
737
DOI :
Özet Türkçe :

Bu makalede miladdan önce IV-I. binyıllarda (neolitik ve bronz devirleri) Mezopotamya’dan Anadolu ve Kafkaslara göç etmis Ubeyd kavimlerinin kültürel iliskileri ve etkilesimlerimlerini, yapılan arastırma ve yayınların ısığında ele alınmaktadır. Söz konusu bu kavimlerin göçünü arastırmacılar; 1) Maden kaynakları (bronza, demir yatakları); 2) iklim değisikliği (kuraklık, çiftçilik ve hayvancılık için elverisli topraklar); 3) Nuh tufanı olmak üzere baslıca 3 etkene bağlamaktırlar.

Özet İngilizce :

This essay deals with cultural relations and interactions of the peoples of the Ubaid cultures migrating from Mesopotamia to the Caucasus and Anatolia in the IV-I millenniums BC (the Neolithic and Bronze Ages) in the light of current results of the relevant studies. Scholars suggest three main reasons for their movement: 1) Sources of mine (particularly bronze and iron), 2) changes in the climate of the region (drought, looking for suitable lands for farming and cattle breeding), 3) The Flood (of Noah).

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :