Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Yıl 2011 , Cilt 16 , Sayı 3

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Finansal manipülasyonların ortaya çıkarılması ve önlenmesinde adli

Yazar kurumları :
Süleyman Demiler Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü1, Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı2
Görüntülenme :
645
DOI :
Özet Türkçe :

Teknolojideki hızlı gelişim mali suçların oluşum şeklini ve yapısını değiştirmiştir. Bu değişim, bu tür suçların ortaya çıkarılmasında ve başlangıcında önlenmesinde yeni teknikleri de zorunlu kılmaktadır. Çünkü, mali piyasalarda manipüle bir işlem yaparak haksız kazanç sağlamak isteyen bir kişi, bu niyetini teknolojiyi kullanarak yerine getirmektedir. Buna karşılık eski yöntemlerle, yapılan bu haksız fiilin önlenmesi veya ortaya çıkarılması imkânsızdır. Bu imkânsızlık, dünya üzerinde bu suçlarla ilgilenecek bir meslek dalının doğmasına neden olmuştur. Adli muhasebecilik olarak tanımlanan bu meslek, günümüzde mali suçların ortaya çıkarılmasında adli makamlara hizmet vermekte ve böylece adaletin hızlı ve doğru bir şekilde oluşmasına yardımcı olmaktadır.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

Tremendous developments in technology have changed the form of financial crimes, which require new methods to discover and prevent such crimes. In other words, technology is utilized for manipulation in financial markets. On the other hand, traditional methods cannot discover or prevent this technology-based crime. The weakness of the traditional methods caused the development of a new profession to deal with the technology-based crimes. This new profession is called as forensic accounting and it serves legal authorities to discover financial crimes.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :