Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Sosyoekonomi Dergisi

Yıl 2008 , Cilt , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

The new pay system requires encouraging and performance-oriented leaders: experiences of performance related pay in three finnish state government organizations

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Bilinmiyor1
Görüntülenme :
528
DOI :
Özet Türkçe :

Performance related pay (PRP) intends to make the civil service perform better. It can foster individual motivation by recognizing efforts and achievements and rewarding them. PRP can help improve performance when it is applied properly in the right managerial context. In this article the PRP is viewed as a management tool. The leader is expected to facilitate change and adaptation for result-orientated culture, and to discuss about work performance and results. The leader should also create an improved employeemanager dialogue and a climate that supports organizational and individual learning. As a coach the supervisor helps subordinates constantly reaching better results.

Özet İngilizce :

Performansa göre ücretleme (PGÜ), memurların daha iyi iş-başarımı göstermelerini amaçlamaktadır. Uygun yönetsel ortamda doğru uygulandığında, kişisel çaba ve başarıları tanıyarak ve ödüllendirerek performansın geliştirilmesine yardımcı olabilir. Bu çalışmada, PGÜ bir yönetsel araç olarak görülmektedir. Önderin, sonuçlara yönelik kültüre geçişte değişimi ve uyarlanmayı kolaylaştırması beklenmektedir. Ayrıca, önder iyi bir personel-yönetim diyalogu ile kurumsal ve bireysel öğrenmeyi destekleyen bir iklim oluşturmalıdır. Koçluk rolünü üstlenen bir yönetici, astlarının sürekli daha iyi sonuçlar almasına yardım eder.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :