Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Sosyoekonomi Dergisi

Yıl 2013 , Cilt , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

The linkage between knowledge intensive innovation and export in smes: an empirical study based on turkish manufacturing smes

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Turgut Özal Üniversitesi1
Görüntülenme :
703
DOI :
Özet Türkçe :

The increasing role of SMEs in Turkish export with the share of 60 per cent has deepened the need to better understand which factors and to what extend affect export propensity of SMEs. In this paper, the focus will be on the relationship between exportation and innovation, particularly knowledge-based innovation, as a significant driving factor. The data were retrieved from KOSGEB and the result of the analysis demonstrated a significant relationship. However, the effect of innovation on export in SMEs began decreasing noticeably after the firm reaches a certain level in R&D intensity, which was also observed.

Özet İngilizce :

Kobilerin Türk ihracatındaki rolü, yüzde altmışlık payları ile, gün geçtikçe artmaktadır ve hangi faktörlerin ne derecede kobilerin ihracat yoğunluklarını arttırdıklarını anlama ihtiyacımızda buna bağlı olarak artmaktadır. Bu çalışma da, ihracat ve onun en önemli itici faktörlerinden birisi olan inovasyon, özelliklede bilgi tabanlı inovasyon, arasındaki olası ilişkiyi incelemek amacı ile yapılmıştır. KOSGEB tarafından hazırlanmış olan raporlardan derlenen, imalatçı kobilere ait toplulaştırılmış ikincil veriler ile gerçekleştirilen analizler sonucu innovasyon ile ihracat yoğunluğu arasında önemli ve pozitif bir ilişki olduğu tespiti yapılmıştır. Ancak, kobilerde inovasyonun ihracata olan bu olumlu etkisinin belirli bir arge seviyesinden sonra önemli derecede azaldığı da gözlemlenmiştir.

Anahtar kelimeler :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :