Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Sosyoekonomi Dergisi

Yıl 2011 , Cilt , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

The effects of terror and violence on entrepreneurs in the eastern and south-eastern regions of turkey: a field research

Yazarlar :
Yazar kurumları :
A1
Görüntülenme :
569
DOI :
Özet Türkçe :

This study primarily aims to investigate the effects of terror and violence incidents on the entrepreneurs drawing primarily on the concept of terrorism including the targeted segments and objectives of terrorism. Then, the study expands on the impact of terrorism on the economy and firms. The empirical investigation section contains a field study on Diyarbakir, one of the leading providences of the Turkey in terms of its exposure to terrorism and violence for long periods of time. A survey is employed to gather data from the business owners in the city of Diyarbakir.

Özet İngilizce :

Terör ve şiddet olaylarının girişimciler üzerindeki etkilerini araştırmaya yönelik bu çalışmada öncelikle terör kavramına değinilerek terör ve şiddetin hedef kitlesi ve amaçları ele alınmıştır. Daha sonra, terörün ekonomi ve işletmeler üzerindeki etkileri üzerinde durulmuştur. Çalışmanın araştırma bölümünde ise, bölgede uzun yıllardan beri devam eden terör ve şiddet olaylarından olumsuz yönde en çok etkilenen illerin başında gelen Diyarbakır'a yönelik bir alan araştırması yapılmıştır. Bu araştırma kapsamında, anket tekniği ile şehir merkezinde faaliyet gösteren işletme sahiplerinden veriler elde edilerek, bu verilerin değerlendirilmesi yapılmıştır.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :