Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Sosyoekonomi Dergisi

Yıl 2012 , Cilt , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Muhasebe meslek mensuplarına yönelik bir çalışma: meslek mensuplarının demografik durumları, mesleki sorunları ve değerlendirilmesi

Yazarlar :
Yazar kurumları :
A1
Görüntülenme :
609
DOI :
Özet Türkçe :

Serbest Muhasebeci (SM) ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir'ler (SMMM) muhasebe ve vergi işlemlerini mükellefler adına yürüten önemli meslek gruplarından biridir ve mali idareye karşı ciddi bir sorumlulukları söz konusudur. Bu meslek mensupları mükellefler ve devlet arasındaki bağlantı kurulmasında önemli rol oynadıklarından, mesleki problemlerine ve sıkıntı çektikleri hususlara çözüm üretebilmek için meslek mensuplarınca getirilen önerilerin ve tavsiyelerin mutlaka dikkate alınması şarttır. Zira Devletin en önemli gelir kaynağı olan vergilerin tahsili bu meslek grupları aracılığı ile gerçekleşmektedir. Bu çalışmada 2.740 meslek mensubunun hazırlanan ankete verdikleri cevaplardan yola çıkarak mesleki sorunları ortaya konulmaya çalışılmaktadır.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

Accountants (SM) and Certified Public Accountants-CPA (SMMM) are one of the most important occupation's groups on accounting and taxation for taxpayers. They have really serious responsibility against the tax administration. These groups also have important role between public finance authorizes and taxpayers. For this reason, it's very important to these groups' necessaries for their problems. In this study, the poll results answered by 2.740 Accountants (SM) and Certified Public Accountants-CPA (SMMM) are analyzed about occupational problems.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :