Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi - Selçuk Üniversitesi

Yıl 2010 , Cilt 13 , Sayı 19

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Yasal mevzuat ve tms-19: çalışanlara sağlanan faydalar türkiye muhasebe standardında kıdem tazminatı ve muhasebe uygulaması

Yazar kurumları :
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu1
Görüntülenme :
678
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalışmanın amacı yasal mevzuat ve TMS-19 Çalışanlara Sağlanan Faydalar Türkiye Muhasebe Standardı kapsamında kıdem tazminatı uygulamasını ortaya koymaktır. Çalışmada ilk olarak yasal mevzuatta kıdem tazminatına ilişkin düzenlemelere yer verilmiş, daha sonra TMS-19 kapsamında kıdem tazminatı uygulaması üzerinde durulmuştur. Özellikle TMS-19 kapsamında aktüeryal değerleme yöntemi ile kıdem tazminatı karşılıklarının hesaplanması ve muhasebe uygulamasının daha iyi anlaşılması için örneklerle açıklama yoluna gidilmiştir. Son olarak, kıdem tazminatı fonunun uygulanması halinde muhasebe uygulamasına etkisi ele alınmıştır.

Özet İngilizce :

The aim of this study is to define severance payment practice as part of legal regulation and TMS-19 Employee Benefits. In this study, firstly the severance payment arrangements are mentioned and then recognition and reporting to the financial statement of provision for severance payments in compliance with TMS-19 Employee Benefits are emphasized. Furthermore, the calculations of severance payments provision with Actuarial valuation method and accounting practice are explained with examples in order to have a better understanding of these concepts. Eventually, the effects of Severance Payments Fund on the accounting practice -if the fund is become operative –is analyzed in detail.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :