Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi - Selçuk Üniversitesi

Yıl 2010 , Cilt 14 , Sayı 20

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Indirimli mağazalarda müşteri satın alma değeri, müşteri memnuniyeti, ağızdan ağıza iletişim ve müşteri sadakati ilişkisi

Yazar kurumları :
Aksaray Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi1, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü2
Görüntülenme :
742
DOI :
Özet Türkçe :

Rekabetin yoğun olarak yaşandığı perakende pazar ortamında müşterileri ile uzun vadeli, kalıcı ve kazançlı ilişkiler kurmak yolu ile müşteri memnuniyeti aracılığı ile müşteri sadakati oluşturmak ve buna bağlı olarak da kazançlarını arttırmak perakendeciler için öncelikli amaç olmaya başlamıştır. Bu bağlamda çalışmanın temel amacı, indirimli mağazalardan alışveriş yapan müşterilerin satın alma değeri, müşteri memnuniyeti ve sadakati arasındaki ilişkiyi ortaya koymaktır. Bu temel amaca ulaşabilmek amacıyla hazırlanan anket formları X ve/veya Y mağazalarının farklı sosyo-demografik özelliklere sahip olduğu düşünülen Çankaya, Etimesgut ve Yenimahalle ilçelerinde eş zamanlı olarak uygulanmıştır. Araştırmanın amacı ve doğrultusunda geliştirilen araştırma hipotezlerini test edebilmek amacıyla yapısal eşitlik modeli uygulamasından faydalanılmıştır.

Özet İngilizce :

In extremely competitive retail market build up customer loyalty over customer satisfac-tion through enter into long term, permanent and yielding relations and therefore increase profit is start to become the main purpose. In this context the main objective of this research is to expose the relationship between shopping value, customer satisfaction and customer loyalty of the customers who shop with discount stores. To reach this main objective, prepared survey forms conducted simultaneously to X and/or Y discount stores in Çankaya, Etimesgut and Yenimahalle countries of Ankara thought that they have different socio-economic characteris-tics. Structural equation modeling was used to test research hypotheses which developed in accordance with research objective.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :