Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Sosyal Bilimler Metinleri

Yıl 2010 , Cilt , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Yetkin personelin şirkette tutulması

Yazar kurumları :
Bahçeşehir Üniversitesi1, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü2
Görüntülenme :
659
DOI :
Özet Türkçe :

Bir şirkette İnsan Kaynakları politika ve stratejilerinin başarı göstergelerinin en önemlilerinden biri o şirketteki “personel devir oranı”dır. Bu oranın yüksek olması, genelde şirketin nitelikli ve sadık personeliyle birlikte bilgi ve tecrübe birikimini, dolayısıyla da rekabet gücünü giderek kaybetmesi anlamına gelir. Başka iş alternatifi olmayıp memnun olmadığı şirkette kalmayı tercih eden personelin de ilgi ve motivasyonunun azalması şirketlerin kayıplarını daha da arttırır.
Bu göstergenin yapısının ve nedenlerinin analizi ve gereken doğru tedbirlerin alınması sadece çalışanların memnuniyet ve bağlılığını arttırmakla kalmayacak şirkete uzun vadede önemli ve kalıcı finansal yararlar da sağlayacaktır.
Bu makalede, yetkin personelin firmada tutulmasını amaçlayan, kısa ve uzun vadeli uygulama örneklerine yer verilmiştir.

Özet İngilizce :

One of the most important success indicators of human resources strategies and policies is the “employee turnover rate”. A high rate indicates that the company is loosing its valuable personnel together with knowledge and experience and this means that it is becoming less competitive. Under such circumstances those who chose to stay in the company due to lack of alternatives, will also have lower motivation levels that aggravates the losses for the company.
Analysing this rate and the reasons behind it and subsequently taking the necessary corrective measures will not only increase the satisfaction and commitment levels of employees and will therefore improve the retention rate, but also bring about longterm financial benefits for the company.
In this paper some practical examples are presented that can be used for both short term and long term measures.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :