Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Sakarya University Journal of Education

Yıl 2013 , Cilt 3 , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Michael graham moore: eğitim teknolojisi alanına önemli katkılar sağlayan kişi

Yazar kurumları :
Ph.D. Adayı, Georgia Üniversitesi Öğretim Teknolojisi Programı, ABD1, Prof. Dr., Georgia Üniversitesi Öğretim Teknolojisi Programı, ABD2
Görüntülenme :
747
DOI :
Özet Türkçe :

Uzaktan eğitim bir yüzyıldan fazla bir süredir etrafında yer almasına (Bunker, 2003), rağmen eğitim teknolojisiyle ilgili alanda neler olup bittiğinden ziyade literatürü büyük oranda bilimsel açıdan kendisini tanımlamaya çabalamaktadır (Januszewski ve Yeaman, 2001). Lowell (2004) “uzaktan eğitimin ayrı bir alan olup olmadığı ile ilgili tartışmaların yıllarca uygulayıcılar ve araştırmacıları meşgul ettiğini ve yöneticileri de şaşırttığını" ifade etmiştir (p. 9). Eğitim teknolojisinin düzenli okuyucuları bu tartışmaların yankılarının alanımızdakine benzer olduğunun farkındadır. Bir araştırma alanının belirleyici özelliklerinden biri güçlü ve belirgin bir kuramsal dayanağı olmasıdır. Uzaktan eğitim hala böyle bir dayanaktan yoksundur ancak son birkaç yıl içinde bazı ilerlemeler gerçekleşmiştir. 1960'ların sonlarından itibaren uzaktan eğitim kuramları, organizasyondan öğrenme ve öğretimle ilgili transaksiyon (transactional) odağa alan bir ilerleme göstermiştir (Garrison, 2000). Bu hareketi özellikle öncü bir düşünür olan Dr. Michael Graham Moore başlatmıştır.
Eğitim teknolojisi alanının web-tabanlı öğretim (Khan, 2001) ve çevrimiçi öğrenme (Kearsley, 2004) gibi gelişmeler sayesinde uzaktan eğitimi kapsaması gibi Moore’un alanımıza yaptığı önemli katkıları dikkate almak oldukça önemlidir.

Anahtar kelimeler :

,

Özet İngilizce :

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :