Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Polis Bilimleri Dergisi

Yıl 2009 , Cilt 11 , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

üniversite öğretim elemanları ve öğrencilerinin polis ve polislik mesleği ile ilgili algılamaları: erciyes üniversitesi örneklemi

Yazar kurumları :
Gaziosmanpasa Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü1, Baskomiser Sivas Emniyet Müdürlügü2
Görüntülenme :
713
DOI :
Özet Türkçe :

Bu makale, 2005-2006 egitim ögretim yılında Erciyes Üniversitesi Rektörlügünde görevli ögretim elemanları ile ögrencilerin polis ve polislik meslegi ile ilgili algılamalarını belirlemeye yönelik yapılan bir yüksek lisans çalısması sonucu olarak ele alınmıstır. Arastırmaya 925 ögrenci ile 224 ögretim elemanı katılmıs olup, arastırmada likert tipi ölçek kullanılmıstır. Ögretim elemanlarından örneklem 18 farklı fakülte ve yüksekokuldan, ögrencilerden ise örneklem 16 farklı fakülte ve yüksekokuldan alınmıstır. Kayseri Meslek Yüksek Okulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu ögrencilerinin genel olarak algılamalarının diger okul ögrencilerine göre daha olumlu oldugu görülmektedir. Katılımcılar statü baslıgı altında ele alınarak, anket formunda bulunan alt baslıklara verilen cevaplar ile statü karsılastırılmıs ve iki farklı bölüm hariç olmak üzere anlamlı iliski tespit edilmistir. Anket formunda bulunan bazı maddelerde ögretim elemanlarının bazı maddelerde ise ögrencilerin algılamalarının daha olumlu oldugu görülmüstür.

Özet İngilizce :

This study was conducted in Erciyes University during 2005- 2006 academic year by receiving the wievs of instructors and students regarding police and police job perception. A likert type scale was used in the questionnaire and 925 students and 224 instructors responded to the survey. Samples from instructors, taken by 18 diffirent faculty and college, and from students, taken by 16 diffirent faculty and college. It was found that the perception of Kayseri Vocational School of Higher Education and Social Sciences School of Higher Education is more positive than the other faculties and colleges regarding police and police job. The participants considered as status and responses, received from participants, compared with status, except for two subtitles meaningful relations are determined between status and responses. With some issues, perceptions of the instructors are more positive than the students. Perceptions of students are more positive than the instructors with some issues as well.

Anahtar kelimeler :

,

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :