Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Polis Bilimleri Dergisi

Yıl 2010 , Cilt 12 , Sayı 4

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Türk polis teşkilatında insan kaynakları yönetiminde iş analizlerinin işe alma ve eğitim müfredatlarının oluşturulmasındaki önemi

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Emniyet Genel Müdürlüğü1
Görüntülenme :
714
DOI :
Özet Türkçe :

Polisin sahip olması gerektiği bilgi ve becerilerin çoğu, öncelikle bu işi yapabilecek nitelikte adayların seçilmesine, daha sonra ise bu bilgi ve becerilerin uygun eğitim programları ve eğitim yöntemleri ile adaylara kazandırılmasına bağlıdır. Bunun için polislik mesleğinin iş/meslek analizi yapılarak iş gereklerinin ortaya konması, bu gerekleri yerine getirecek adaylardaki özelliklerin belirlenmesi ve yetiştirilmeleri için gerekli olan eğitim programının tasarlanması gereklidir. Bu çalışmada kurumlardaki insan gücü faktörünün önemi vurgulanarak, Türk Emniyet Teşkilatındaki insan gücü faktörünün seçimi ve eğitimi konusunda mevcut durum tartışılmış, iş analizlerinin polisin seçiminde ve eğitimindeki gerekliliği incelenmiş ve etkin bir polis seçim ve eğitim süreci için iş analizlerinin önemi tartışılmıştır.

Özet İngilizce :

Most of the knowledge and skills which are necessary for police officers depend upon to the selection of eligible cadets. Followingly, appropriate training programs and methods given to the candidates to improve their knowledge and skills. Because of this fact, it is important to set professional standards for police work with job analysis. This will allow designing training programs and recruiting process effectively. In this article, the importance of appropriate human resource management in organizations is emphasized by management discussing the existing selection process and training implementations through human resource management of Turkish National Police. This study examined the requirements of the job analysis for selection and training of police officers. In addition, the importance of job analysis is discussed for efficient selecting and training process.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :