Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Polis Bilimleri Dergisi

Yıl 2012 , Cilt 14 , Sayı 3

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Türk polis eğitiminde teoriden pratiğe geçiş: uygulamalı durum eğitimi

Yazar kurumları :
Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü1, EGM Eğitim Dairesi Başkanlığı2, Polis Akademisi Araştırma Merkezleri Başkanlığı3
Görüntülenme :
764
DOI :
Özet Türkçe :

Polis temel eğitiminde amaç, adayların almış olduğu eğitimin meslek hayatında uygulayacak düzeyde kendisine polislik bilgi, beceri ve davranışlarını kazandırmış olmasıdır. Polisliğin daha çok olay merkezli bir meslek olması ve karşılaşılabilecek olayların farklılığı düşünüldüğünde, somut verilerden bahsetmek zor olabilmektedir. Bu noktada başarılı bir polis yetiştirmenin temelinde polisin karşılaştığı olayların tasnif edilmesi gelmektedir. Polis adaylarının meslek hayatına hazır hale gelebilmesi için de yetişkin eğitimine uygun bir eğitim oluşturulmalıdır. Dolayısıyla, ideal bir polis temel eğitim sisteminin uygulama ağırlıklı olarak yürütülmesi bir zorunluluktur. Yurt dışı uygulamalarında, temel polis eğitiminde pratik eğitimlere daha fazla ağırlık verilmektedir. Bu çalışmada, uygulamalı polis eğitimlerine örnek olarak Alman Federal Polisi'nin uygulamaları ele alınmaktadır. Uygulamalı Durum Eğitimi'nde, polisin meslek hayatında karşılaştığı olaylar sınıflandırılmakta ve senaryolaştırılmaktadır. Bu senaryolarda adaylara rol verilerek eğitim gerçekleştirilmektedir. Bu şekilde işleyen Durum Eğitimi modelinin Türk Polis eğitim sistemi içerisinde yerini alması gerekmektedir.

Özet İngilizce :

The purpose of the basic police training that police officers have involved in the training program has to be obtained into the professional life as information, policing skills and behavior. It is difficult to talk about a concrete data, when considering policing is more event based profession and concerned more diverse cases. At this point, the main core of training a successful police officer is based on the classification of the cases police being ready the candidates for the professional life is made by organizing training environment for adult education program. Therefore, it is a necessity that police training program has to be contained more practical training. Practical police basic training is a very common system in many developed countries. Among these countries, the Situational Training applied by German Federal Police has characteristics that may be a good example for Turkey, experienced and preparation of the reflection during training program. Practical situational training program should be applied to the Turkish Police Training system as a scenario based practical training program, those scenarios classified from the real life examples.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :