Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Polis Bilimleri Dergisi

Yıl 2008 , Cilt 10 , Sayı 3

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Creating an e-learning environment by using constructivist theory for police management training courses in the turkish national police

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Erzurum PMYO1
Görüntülenme :
733
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalısma orta ve üst seviye polis yöneticileri için internet üzerinden video konferans formatında hazırlanan kurslar hakkında polis yöneticilerinin görüslerinin analizini yapmakta ve bu kursların nasıl gelistirilecegi hususunda fikirleri paylasmaktadır. Polis yöneticileri için düzenlenen bu kurslara katılan kursiyerler, atıs ve polis savunma taktikleri gibi temel polislik egitimini tamamlamıs olduklarından, yüz-yüze egitim gerektirecek dersler bu egitimlerde planlanmamaktadır. Emniyet Teskilatı, merkezi yönetim anlayısının bir geregi olarak, gerek yurt içinde, gerekse degisik amaçlarla (BM, AGİT, AB, misyon koruma vb.) yurt dısında elliden fazla ülkede görev yapan personelinin üst rütbeye terfi sınavlarını 2006 yılına kadar bütün asamaları ile Ankara'da bir merkezde yapmakta idi. Bu da kursiyerlerin Ankara'ya seyahat edip, bu süreci görev ve ikamet yerlerinden uzakta geçirmelerini mecbur kılmakta idi. Yeni sistemde ise kursun bası ve sonunda yapılan sınavlar Ankara'da olmak kaydıyla, kurs müfredatının internet kanalıyla uzaktan takibi imkânı getirilmistir. Bu yeni sistemin kullanılmasından sonra uygulanan yeni teknolojinin basarı seviyesini ölçmek amacıyla Güvenlik Bilimleri Enstitüsü tarafından bir anket çalısması düzenlenmistir. Bu arastırmada yeni sistemin zayıf yönlerini tartısmak amacıyla ikincil (secondary) data analizi kullanılmaktadır. Polis yöneticileri için düzenlenecek olan internet üzerinden sunulan (online, e-learning) kurslarının kalite ve verimliligini artırabilmek için bazı önerilerde bulunulmaktadır.

Özet İngilizce :

This study aims to investigate the perceptions of police supervisors concerning internet-based video conferencing training (IVCT) environment for the police management courses designed for mid- and high-level police supervisors of the Turkish National Police (TNP), and how to improve it. Police supervisors have already had basic police training, such as shooting and selfdefense; face-to-face interaction is not necessary for the theoretical police management training courses. The TNP is a very centralized system which required all personnel taking promotion exams to travel to Ankara, the capital of Turkey, for training. TNP personnel are deployed in 81 Turkish cities and in more than 50 countries. Many supervisors are working with international organizations such as the United Nations (UN), the Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE), and the European Union (EU). Currently, police supervisors must come to Ankara to attend the police management training course to get promoted to a higher rank. The Security Sciences Institute (SSI) is the governmental unit responsible for providing the police management training courses. Face-to-face courses have always been used but in April 2005, an IVCT system attempted. At the end of the IVCT, SSI conducted a survey among participants to find out how successful the attempt was. Secondary data collected during the survey will be used for analysis in this proposed research, in addition to an analysis of the weaknesses in the existing system. Recommendations will be made to use more advanced e-learning courses for police supervisors.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :