Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Dergisi

Yıl 2013 , Cilt , Sayı 15

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Voltaire’in zadig, micromegas, candide adlı yapıtlarında yolculuğun işlevi

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Araştırma Görevlisi, Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Batı Dilleri ve Edebiyatları Fransız Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, ANKARA1
Görüntülenme :
731
DOI :
Özet Türkçe :

XVIII. yüzyıl Aydınlanma Dönemi’nin en etkili isimlerinden biri olan ve geleneksel düşüncelerin karşısına ilerici düşünceyi çıkarmak için savaşım veren Voltaire, yapıtlarında mutluluk arayışıyla dolu yolculuklara yer verir. Bu çalışmada Voltaire’in Zadig, Micromegas, Candide adlı yapıtlarından yola çıkarak insanın parçalanmışlığını, arayışlarını, sınırlarının dışına çıkma isteğini yolculuk temasıyla ilişkilendirmeye; kötülüğün gerçek yüzünü ve yansımalarını Voltaire’in düşsel ve gerçek yolculuklarıyla somutlaştırmaya çalışacağız.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

Voltaire, one of the most effective intellectuals of the 18th century Enlightenment Period, fights against the traditional way of thinking and offers progressive ideas, instead. In his works, Voltaire tells journeys which are done in search of happiness. Focusing on his novels Zadig, Micromegas and Candide, this study aims to analyse Voltaire’s imaginary and real journeys where he explores the conflicting mind of man, his search for happiness and self as well as his desire to exceed his boundaries.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :