Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Yıl 2012 , Cilt , Sayı 32

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Attitudes and perceptions of the students and instructors towards testing speaking communicatively

Yazar kurumları :
Pamukkale Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü, İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı1, Pamukkale Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksekokulu2
Görüntülenme :
606
DOI :
Özet Türkçe :

This study aims to explore the attitudes and perceptions of the students and instructors towards the speaking test at a School of Foreign Languages. For this purpose, the data were collected through questionnaires delivered to two groups of participants. The first group was composed of 210 students who were asked to assess their perceptions and attitudes about the speaking test as pre-, while and post-tests. The second group was composed of 32 instructors who were given a questionnaire to find out their attitudes and perceptions towards the rating scale, the materials, and the procedure followed during the test and the assessment period. The students were in two levels ranging from pre-intermediate to intermediate in the preparatory program from different faculties. Our data revealed that most of the students had no experience of any speaking test before, and therefore, they had higher anxiety during the test. Among the students, the speaking test was regarded as the most difficult test when compared to the testing of other language skills. Students pointed out that they could not express themselves adequately during the test, and claimed that they needed to have more oral practice in the classroom. On the other hand, the instructors emphasized that the speaking test was the most difficult one to apply and assess, however, the scale and rubrics were adequate enough to assess the students' oral performance.

Özet İngilizce :

Bu çalışmanın amacı İngilizce hazırlık sınıfı öğrencilerinin konuşma sınavına yönelik, sınav öncesi, sınav esnası ve sınav sonrasındaki deneyimlerini, tutum ve algılarını belirlemek, ayrıca okutmanların sınav sırasında kullanılan sınav ölçeği, materyaller ve konuşma sınavı süreci hakkındaki algılarını ortaya çıkarmaktır. Katılımcılar hazırlık sınıflarında öğrenim görmekte olan orta-alt ve orta düzey olmak üzere 2 seviye grubundan toplam 210 öğrenci ve onların derslerine giren ve sınav yapan 32 İngilizce okutmanıdır. Veriler konuşma sınavı sonrası öğrencilere ve öğretim elemanlarına uygulanan sormacalar yoluyla elde edilmiş ve betimsel olarak analiz edilmiştir. Çalışmanın bulgularına göre, öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun daha önce herhangi bir konuşma sınavı deneyimi yoktur. Bu tür deneyimlerinin bulunmayışı onların konuşma sınavına yönelik kaygı düzeylerini artırdığı saptanmıştır. Sınavın bölümleri ve içeriği hakkında önceden bilgi sahibi olmalarına rağmen, bu bilgilendirme onların kaygı düzeylerinin azalmasına herhangi bir katkı sağlamamıştır. Konuşma sınavı, diğer beceri sınavlarıyla karşılaştırıldığında en zor sınav olarak görülmektedir. Öğrenciler ayrıca sınav sırasında anlatmak istediklerini tam olarak ifade edemediklerini ve bu nedenle derslerde daha çok konuşma pratiğine ihtiyaç duyduklarını ifade etmişlerdir. Diğer yandan, öğretim elemanları konuşma sınavının uygulaması en zor sınav olduğunu ve sınav sırasında kullanılan ölçeğin yeterli olduğunu belirtmişlerdir.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :