Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi

Yıl 2010 , Cilt 2 , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

üniversite öğrencilerin işletme bölümünü seçmelerinde etkili olan öncelikli faktörlerin analitik hiyerarşi prosesi metodu ile analizi: bozok üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesinde bir uygulama

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Bozok Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü1
Görüntülenme :
650
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalışmada ilk olarak Analitik Hiyerarşi Prosesi (AHP) metodu kavramsal çerçevesi ile verilmeye çalışılmıştır. Daha sonra, Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde öğrenimlerini sürdüren birinci sınıf öğrencilerinin bu bölümü tercih etmelerinde etkili olan öncelikli faktörler AHP ile değerlendirilmiştir. Çalışmanın asıl amacı, öğrencilerin işletme bölümünü tercih etmelerinde etkili olan faktörlerin sıralamasını belirlemektir. 

Özet İngilizce :

Priorly, AHP has been aimed to be explained within its conceptual framework in this study. Subsequently ; the primary factors, which have an influence on why the first-year students attending in the Department of Business Administration in Faculty of Economics and Administrative Sciences in Bozok University have preferred the so-called department, have been evaluated by means of AHP.The main purpose of the study is to determine the ranking of these primary factors having an influence on why the students have preferred the Department of Business Administration. 

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :