Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Nüsha Şarkiyat Araştırmaları Dergisi

Yıl 2012 , Cilt , Sayı 35

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Amerika birleşik devletlerinde arapça öğretimi ve öğrenimi: gerçekler, ihtiyaçlar ve geleceğe dair tavsiyeler

Yazar kurumları :
Texas Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Bölümü1, Brigham Young Üniversitesi2, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belağatı Anabilim Dalı3
Görüntülenme :
1180
DOI :
Özet Türkçe :

Bu makale, Amerika'da Arapça öğretimine duyulan ihtiyaca değinen bir girişten sonra Arapçanın ülkedeki genel durumu hakkında sayısal verilere dayanarak bilgiler vermektedir. Hızlı bir şekilde artan talebin iyi bir planlama ile karşılanacağına değindikten sonra kısa vadede öğretmen eğitimi ile ilgili hedefler belirler. Öğretmen eğitimi konusunda yoğun çalıştayların yapılması, rehber ekiplerin kurulması, internet vasıtasıyla öğretmen eğitiminin desteklenmesi, başarılı ve oturmuş programların ulusal ve bölgesel çapta kurumsal liderliği almaları gibi hedefler bunlardan bazılarıdır. Yurtdışında kaliteli eğitimin teşvik edilmesi ve yaz döneminde yoğun Arapça eğitimi verilmesi üzerinde ısrarla duran yazarlar dilin özgünlüğü için çalışmak gerektiğini ifade ederler. Ciddi anlamda bir müfredat ve materyale ihtiyaç duyulduğunu ifade ettikten sonra Arapça öğretim mesleğinin profesyonelleşmesi gerektiğinin altını çizerler.

Özet İngilizce :

This article focuses on the need for the teaching of Arabic in the United States, providing statistical data about the current situation of the teaching of Arabic in America. The essay suggests a careful planning to meet the increasing demand for Arabic education and sets some goals for teacher training in the short term such as intensive teacher training workshops, mentoring teams, online teacher training courses, national and regional institutional leadership. The article also suggests promoting intensive summer courses abroad to enhance the quality of the education and to keep the authenticity of the language. It highlights curriculum and material needs underlining that the teaching of Arabic should be professionalized.

Anahtar kelimeler :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :