Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Yıl 2010 , Cilt 3 , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

The importance of small and medium-sized enterprises (smes) in economies: swot analyses of the sme sector in turkey and albania

Yazar kurumları :
Süleyman Demirel Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü1
Görüntülenme :
646
DOI :
Özet Türkçe :

In developing countries SMEs constitute the main sources of national income and create an important area for entrepreneurship. Also they have great importance in terms of increase employment. Turkey and Albania aims to become a full member of the European Union and aims to strengthen mutual economic and political relations between them. So, Turkey and Albania SMEs have been selected as research subject in this study. In this context, the aim of this study is to make a comparison on Turkish and Albanian SMEs within the framework of the European Union SMEs classification and reveal the importance of the SMEs for national economy.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

Gelişmekte olan ülkelerde KOBİ'ler milli gelirin temel kaynağını oluşturmanın yanısıra girişimcilik için önemli bir alan yaratması ve istihdamı arttırması açısından önem arz etmektedir. Bu çalışmada hem Avrupa Birliği'ne tam üye olmayı hem de karşılıklı ekonomik ve politik ilişkilerini güçlendirmeyi hedeflemeleri sebebiyle Türkiye ve Arnavutluk KOBİ'leri araştırma konusu olarak seçilmiştir. Bu bağlamda çalışmanın amacı, Avrupa Birliği KOBİ sınıflandırmaları çerçevesinde Türkiye ve Arnavutluk KOBİ'lerini karşılaştırarak ülke ekonomilerindeki önemini ortaya çıkarmaktır.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :