Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Near East Historical Review (NEHR)

Yıl 2013 , Cilt 3 , Sayı 5

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Ix. yüzyılın önemli bilginlerinden lyon`lu diyakoz florus ve "liber de electıonıbus epıscoporum" işığında ortaçağ piskopos seçimleri

Yazar kurumları :
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen - Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü, Samsun/Türkiye1
Görüntülenme :
560
DOI :
Özet Türkçe :

Piskoposluk makamı kilise içerisindeki en üst makamdır ve bu makama erişebilmek için çeşitli vasıflara sahip olmanın yanı sıra bazı eğitimleri almış olmak gerekmektedir. Piskoposlar hem önemli görevlere hem de geniş yetkilere sahiptirler. Dolayısıyla bu makama erişmek dini sınıfa mensup herkes için çok önemlidir. Bu nedenle piskopos seçimlerinde Ortaçağın iki büyük gücü olan kilise ve devlet anlaşmazlığa düşmüştür. Lyon`lu Diyakoz Florus bu kısa eser de piskopos seçimlerinin olması gerektiği şekli tarihsel örneklerle irdelemektedir.

Özet İngilizce :

Bishopric is the highest authority in church and to attain to this authority must be taken some educations alongside to have various qualifications. Bishops have both important tasks and broad powers. Hence to attain to this authority is very important for all who belonging to religious rank. Therefore chuch and state that two major power of the Middle Ages conflict in relation to episcopal elections. Deacon Florus of Lyon examines the shape should be of episcop al elections with historical examples in this short work.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :