Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Mevzuat Dergisi

Yıl 2012 , Cilt 15 , Sayı 174

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Liderin itibarının kurumsal itibar yönetimine etkisi

Yazar kurumları :
Kurum belirtilmemiş1
Görüntülenme :
901
DOI :
Özet Türkçe :

Liderin itibarı ile kurumun itibarı arasında sıkı bir ilişki bulunmaktadır. Lider, kurumun sözcülüğü üstlendiği ve rol model olduğu için kurumsal itibarın neredeyse yarısını liderin imajı ve itibarı oluşturabilmektedir. Bu nedenle kurumsal itibarın yönetilmesinde öncelikle kurum liderinin ve üst yönetim kademesinin bilinç ve farkındalık düzeyinin arttırılması, kurumsal itibarı korumaya ve güçlendirmeye yönelik atılacak adımlara öncülük etmeleri gereklidir.

Liderlik ve vizyon, kurumu paydaşların gözünde itibarlı yapabileceği gibi liderin yaratacağı bir kriz kurumu önemli itibar kaybına uğratabilir. Ayrıca kurum lideri, şirketin tüm paydaşlar nezdinde en fazla görünür olan ve bilinen kişisi olarak bireysel itibarı ile kurum itibarı arasındaki hassas dengeyi gözetmesi gerekmektedir.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

There is a strong relationship between the reputation of an organization and that of its leader. Since a leader undertakes the responsibility of a spokesperson and is a role model for the organization, the reputation and the image of the leader comprise almost half of the corporate reputation. That is why, for the management of corporate reputation, it is required that the level of consciousness and awareness of corporate leaders and top management primarily be strengthened and they all lead steps towards increasing protection and fostering of corporate reputation.

As leadership and vision can make the organization gain more reputation in the eyes of the stakeholders, a crisis created by the leader can also yield to the loss of the reputation. In addition, the leader of the institution, as the most visible and well known person among all the stakeholders, needs to attain the delicate equilibrium the between individual reputation and corporate reputation.

Anahtar kelimeler :

,

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :