Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Maliye Finans Yazıları

Yıl 2012 , Cilt , Sayı 97

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Bankalarda teminat riskinin azaltılması amacıyla gayrimenkul değerlemesinde bilgi paylaşımı

Yazarlar :
Yazar kurumları :
T.C. İstanbul Arel Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Bankacılık ve Finans Bölümü1, Eurobank Tekfen A.Ş., Krediler Proje yönetimi ve Destek Bölüm2
Görüntülenme :
632
DOI :
Özet Türkçe :

Küresel finans krizi nedeniyle banka ve çesitli finans kurumlarında artmakta olan sorunlu kredi portföyleri aynı zamanda teminatlanma ve değerleme islemlerinde problemler bulunmakta olduğuna isaret etmektedir. Bankalarda gayrimenkul değerlemesi süreci, teminat kalitesinin ölçülmesinde ve yükseltilmesinde çok önemli bir yere sahiptir. Bankalar, teminat kalitesinin ölçülmesinde ve yükseltilmesi hususundaki yüksek beklentilerine karsın, sektörün standardizasyondan uzak, deneyimsiz personelden olusan ve yoğun rekabet içinde bulunmakta olan yapısı, gayrimenkul değerleme firmaları üzerinde bir baskı olusturmaktadır. Yapılmıs olan bu çalısmada, gelecekte bu konuda yasanması muhtemel risklerin azaltılması ve bankaların teminat kalitelerini yükseltilmesi amacı ile öncelikle yasal altyapı ve sektörün durumu ele alınmıs, arkasından buna bağlı muhtemel riskler tespit edilmis ve son bölümde ise gayrimenkul değerlemesinin standardize hale getirilmesine iliskin olarak sisteme bağlı bir çözüm önerisinde bulunulmustur.

Özet İngilizce :

Increased non-performing loan portfolios of the banks that is stimulated by the global financial crisis, indicates a collateralization and appraisal problems not only for banks but for variety of financial institutions. The property appraisal process is very important and vital for the banks in measuring and increasing their collateral quality. The high expectations of the banks, lack of standardization, lack of experienced personnel, and high level of competition put extreme pressure on appraisal companies. In order to prevent the problems in the future, problems detected in the system and solutions are taken into consideration in the topic of this article.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :