Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Mali Çözüm

Yıl 2009 , Cilt , Sayı 96

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavir mesleki sorumluluk sigortaları: türkiye’de gelişmeler ve geleceği

Yazar kurumları :
Dumlupınar Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü1, Dumlupınar Üniversitesi UBYO Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümü2
Görüntülenme :
855
DOI :
Özet Türkçe :

Çalışmanın amacı Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir mesleki sorumluluk sigortaları alanında literatüre katkı sağlamaktır. Çalışmada Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir mesleki sorumluluk sigortasının işleyişine yönelik olarak ulusal ve uluslararası sigorta verileri derlenmiştir. Bu kapsamda, poliçe şartları ve teminatları ele alınmıştır. Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir mesleki sorumluluk sigortalarının Türkiye değerlendirilmesi yapılarak gelecek yönelimlerine değinilmiştir.

Özet İngilizce :

Aim of the study is contributed to the literature in the field of Public Accountant, Certified Public Accountant, Sworn-in Certified Public Accountant professional liability insurance. In this study, national and international insurance data is collected as for the Public Accountant, Certified Public Accountant, Sworn-in Certified Public Accountant professional liability insurance. In this context, policy conditions and guarantees have been addressed. Furthermore through the evaluation of Turkey about Public Accountant, Certified Public Accountant, Sworn-in Certified Public Accountant professional liability insurance is alluded the future orientation.

Anahtar kelimeler :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :