Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Yıl 2011 , Cilt , Sayı 21

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Kriz dönemlerinde işletmelerin mali başarısızlık nedenleri

Yazar kurumları :
Kocaeli Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe Finansman Anabilim Dalı1, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı2
Görüntülenme :
736
DOI :
Özet Türkçe :

Kriz, belirli dönemlerde ortaya çıkan ve gerekli önlemler alınmadığı zaman işletmeleri mali başarısızlığa sürükleyen bir olaydır. İki türlü mali başarısızlık vardır. Bunlardan biri teknik başarısızlık (ödeme gücü kaybı) diğeri iflastır. Bu iki durum işletmeleri ve ulusal ekonomiyi olumsuz yönde etkilemektedir. Kriz dönemlerinde mali başarısızlığın olumsuz etkilerinden korunmak için işletme içi ve işletme dışı mali başarısızlık nedenleri dikkatli izlenmeli ve bunlar için gerekli önlemler alınmalıdır.

Özet İngilizce :

Depression era is an phenomenon that comes up in a particular terms and drags busineses into financial failure. There are two kinds of financial failure. One of them is technical insolvence and the other one is the bankrupcy. Both of these two situations effect the busineses and national economy in abaduny. In order to avoid from negative effects of the financial failure. The internal and non operating reasons of financial failure should be examined carefully and essential measurer should be taken.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :