Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

KAMU-İŞ; İş Hukuku ve İktisat Dergisi

Yıl 2011 , Cilt 12 , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

6111 sayılı torba yasanın getirdiği reform ve değişikliklerin çalışma hayatına yansımaları (kısmı bir analiz)

Yazar kurumları :
Suleyman Demirel Universitesi, İİBF Calısma Ekonomisi ve Endustri İliskileri Bolum1, Isparta SGK Sosyal Güvenlik Kontrol Memuru2
Görüntülenme :
631
DOI :
Özet Türkçe :

Son zamanlarda ülkemizde, gerek Avrupa Birliği müzakereleri çerçevesinde ve gerekse küresel konjonktür çerçevesinde çesitli reformlar ve revizyonlar yapılmaktadır. Bu bağlamda, çalısma hayatı ile ilgili olarak, özellikle kadın isgücü gibi dezavantajlı grupların çalısma sartları ve sosyal güvenlik alanında iyilestirmeler konusunda da birtakım düzenlemeler yapılmıs bulunmaktadır. Gerek referandumda kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık konusundaki değisiklik ve gerekse 6111 sayılı Yasa olsun, bu düzenlemelerin ve iyilestirmenin önemli basamakları olmustur. Bu Yasa, özellikle 5510 Sayılı Yasa'da yer alan isgücü ile ilgili dezavantajlı konuları avantaj haline getirebilecek bir revizyon niteliğine sahiptir. Sonuç olarak bu çalısmada, 6111 Sayılı Yasa aracılığı ile çalısma hayatıyla ilgili yapılan değisikliklerin analizi yapılacak ve bu değisiklikler ile çalısma hayatına sağlanacak yenilikler açıklanmaya çalısılacaktır.

Özet İngilizce :

In recent times, several reforms and revisions have been done either within the framework of the negotiations of European Union or within the framework of global conjuncture in our country. In this context, some regulations concerning working life, especially concerning improvements in the field of working conditions and social security of the groups with disadvantages such as female workforce have been implemented. Either the changes concerning positive discrimination for females in the referendum or the Law No 6111 have been the significant steps of this reform and improvement. This Law has a revision quality which will be able to convert the disadvantage issues corcerning the workforce existed in the Law No 5510 into advantages. As a result, in this study, changes concerning working life will be analysed by means of the Law No 6111 and innovations which will be supplied into working life by means of these changes will be tried to be explained.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :