Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Kafkas Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Yıl 2012 , Cilt 3 , Sayı 4

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Türkiye’nin ticaret ortaklarına ihracatının nedenleri

Yazar kurumları :
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 1, Kafkas Üniversitesi Kağızman Meslek Yüksekokulu2
Görüntülenme :
636
DOI :
Özet Türkçe :

Türkiye özellikle 1980 sonrası çeşitli ülkeler ile ikili ticaretini artırmıştır. Bunun yanında özellikle son dönemlerde ticaret yaptığı ülkeleri daha da çeşitlendirmiştir. Bu çeşitlendirme çabaları devam etmektedir. Bu çalışmada Türkiye'nin çeşitli ticaret ortaklarına ihracatının nedenleri üzerinde durulmaktadır. Bu amaçla kurulan modeller yardımıyla her bir ülke ile ticaretinde önemli olan faktörler açıklanmaya çalışılmaktadır. Çalışmadan elde edilen sonuçlar ışığında özellikle ticari işbirliği ile ilgili çeşitli öneriler sunulmaktadır.

Özet İngilizce :

Turkey has increased bilateral trade with various countries after especially 1980. In addition, it has diversified countries as trading partners further, particularly in recent years. These efforts to diversify have continued. This study focuses on the causes of Turkey's exports to various trading partners. The factors that are important in trade with each country are tried to explain with the help of models that are established for that purpose. Related to trade cooperation notably, various suggestions are presented by means of the light of the results obtained from this study.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :