Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Kafkas Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Yıl 2013 , Cilt 4 , Sayı 5

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Dönüştürücü liderlik anlayışının yaratıcılığa ve yeniliğe etkisi

Yazar kurumları :
Atatürk Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü1, Kafkas Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü2
Görüntülenme :
779
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalışmada dönüştürücü liderlik anlayışının yaratıcılığa ve yeniliğe etkisini açıklamak amaçlanmıştır. Bu bağlamda çalışmada, yaratıcılığa, yeniliğe, dönüşümlerle ilişkili olan dönüştürücü liderlere ve yaratıcılık ile yeniliğin dönüştürücü liderlikle olan ilişkisine değinilmiştir. Çalışmada yaratıcı düşüncenin ve yenilik faaliyetinin dönüştürücü liderlik anlayışıyla desteklenmesi gerektiği vurgulanmıştır.

Özet İngilizce :

In this study, investigation of the effect of understanding of transformational leadership on creativity and innovation was aimed. In this sense, creativity, innovation, transformational leaders involved in transformations and the relation of creativity or innovation with transformational leadership were considered. At present study, the supportive need for creative thinking and innovational activity by understanding of transformational leadership was emphasized.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :