Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Journal of Qafqaz University

Yıl 2009 , Cilt , Sayı 26

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Mahiyyəti qafqaz üniversitesi öğrencilerinin “akademik danışman”lardan beklentileri ile “danışmanlık hizmeti” ne ilişkin görüşlerinin değerlendirilmesi

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Kafkas Üniversitesi1
Görüntülenme :
509
DOI :
Özet Türkçe :

Günümüzde yüksek öğrenim almak ve hayata daha iyi hazırlanmak zorunda olan gençler liseyi bitirdikten sonra çoğunluk itibarıyla ilk defa ailesinden ve bulundukları çevreden ayrılarak farklı bir ortama girmektedirler. Bu yeni ortama alışmaları ve karşılaştıkları problemleri çözmeleri için yardımcı olabilecek kurum ve insanlara ihtiyaç duymaktadırlar. Yükseköğretim kurumlarında bu ihtiyaç “Akademik Danışman” adı verilen öğretim elemanları tarafından karşılanmaya çalışılmaktadır. Yapılan araştırmalarda “Akademik Danışman”ların kurumları tarafından tanımlanan “resmi görevleri” ne karşılık öğrencilerin onlardan ve verilen danışmanlık hizmetinden beklentileri farklılık arz etmektedir. Bu çalışmada Qafqaz Üniversitesinde lisans eğitimi alan öğrencilerin “akademik danışman”larında görmek istedikleri kişisel özellikler ve danışmanlarından bekledikleri hizmetler incelenmiş ve danışmanlık hizmetlerinde iyileştirme için teklifler sunulmuştur.

Özet İngilizce :

The high school graduates willing to have higher education and prepare better for the life leave their families and environments for the first time in their lives, and enter new environments. There they need institutions and people to help them to be accustomed. “Academic Supervisors” do this job at higher education institutions. According to the investigations, expectations of the students and the function of “Academic Supervisors” are not overlapping. In this work the personnel characters of “Academic Supervisors” at Qafqaz University which students want them to have and their expectations from “Academic Supervisors” are investigated and suggestions are put forward to improve the counseling service.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :