Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

İstanbul Üniversitesi Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi

Yıl 2009 , Cilt , Sayı 56

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Genel olarak özürlülere yönelik çalışmalar ve ismek örneği

Yazarlar :
Yazar kurumları :
İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, ÇEEİ Bölümü1
Görüntülenme :
676
DOI :
Özet Türkçe :

İnsan hakları ve sosyal güvenlikle ilgili düzenlemeler tüm insanlığı kapsamakla birlikte, kadınlar, çocuklar ve özürlüler gibi özel olarak korunması gereken bazı gruplar için özel düzenlemelere gidilmistir.
Küresellesmenin gelistiği ve yerel yönetimlerin önemli fonksiyonlar yüklendiği günümüzde özürlülere yönelik önemli iyilestirici gelismelere de tanık olmaktayız Ülkemizde özürlülerin korunmasına yönelik olarak genel yasaların dısında yerel yönetimlere de bu alanda bazı imkanlar tanıyan yasal düzenlemelere gidilmistir.
İstanbul Büyüksehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) bünyesinde toplumun her kesiminin yanı sıra dezavantajlı gruplar içinde yer alan özürlülere de eğitim verildiği görülmektedir.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

Although laws related to human rights and social security comprises the whole of humanity, there are specific regulations regarding groups like women, children and the disabled who are in need of special protection.
In light of the increased globalization and the more extensive tasks that the local governments shoulder, we are witnessing important improvements for the disabled.
Apart from the general laws in Turkey aimed at the protection of the disabled, there are also regulations providing the local governments with some leeway in dealing with the issue.
Istanbul Municipality Art and Occupation Education Institutions (ISMEK) gives education to the general public and to disadvantaged groups like the disabled.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :