Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

İstanbul Üniversitesi Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi

Yıl 2010 , Cilt , Sayı 58

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

çalışmanın sosyolojik ve teknik yönleri üzerine bir inceleme

Yazarlar :
Yazar kurumları :
İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, ÇEEİ Bölümü1
Görüntülenme :
698
DOI :
Özet Türkçe :

Çoğu kez çalısma, basitçe bir dizi fiziksel ve zihinsel aktivite olarak düsünülür. Her ne kadar islerini evlerinden bilgisayar bağlantıları ile yapan insanların sayısı artsa da, çalısma çoğu kez tek basına yapılan bir aktivite değildir. Çalısma hayatı, is arkadaslarıyla ve müsterilerle, yöneticilerle vs. düzenli olarak bir iliskiyi içermektedir. Çalısma faaliyetinin ve bu faaliyetin devam etmesiyle ortaya çıkan sonuçların, birçok bireye göre esaslı bir yeri olduğu kanısı yaygındır.
Sonuç olarak, bir eriskinin yasamının önemli bir parçası is faaliyetleriyle bağlantılıdır. Birçok toplumda, bireylerin geneli düsünüldüğünde, ekonomik güçlerinin is faaliyetleriyle elde edilen gelirden türediği ve ayrıca çalısmanın bireylerin ekonomik olmayan ihtiyaçlarını da tatmin ettiği ortadadır. Çoğu sanayilesmis ülkede eğitim düzeyinin artmasıyla ve endüstriyel gelisme sürecinde ortaya çıkan kapsamlı gelismelerle birlikte, çalısmanın, isin ifa edilmesine genel olarak imkan sağlamanın yanında, belirli is çesitlerini de ortaya çıkardığı görülmektedir.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

Work is too often thought of as simply a set of physical and mental activities. Although increasing numbers of people do some or all of their work via computer links to the workplace from the seclusion of their home offices, work is seldom a solitary activity. Rather, people’s work typically involves regular face–to–face relationships with co–workers and clients, subordinates and superiors, and countless others.
There is widespread recognition that the activity of working and the outcomes flowing from working are of fundamental significance to most individuals. A majority of individuals in most societies derive the major part of their economic well–being from income generated by their work activities. It is evident that working activities also fulfill non– economic needs of individuals. The increasing levels of education in most industrialized countries and the sweeping developments that occur in the process of industrial development with reference to the possibilities of performing work in general and certain types of work in particular most certainly impact on the significance that is attached to working.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :