Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

İstanbul Üniversitesi Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi

Yıl 2009 , Cilt , Sayı 57

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

çalışma yaşamında iş etiği: bir alan araştırması

Yazar kurumları :
Marmara Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, ÇEEİ Bölümü1
Görüntülenme :
637
DOI :
Özet Türkçe :

İş etiği son yıllarda, tüm dünyada gittikçe yaygınlasan bir kavramdır. İş yasamındaki, karlılık, imaj, rekabet avantajı vb. ile olan yakın iliskisi dolayısıyla, isletmeler ve çalısanlar için önemi de gittikçe artmaktadır. Bu nedenle is etiği, arastırılması gereken bir konu olarak ortaya çıkmaktadır.
Arastırmamız iki bölümden olusmaktadır. Birinci bölümde is ahlakı, is etiği, is etiğinin isletmeler için önemi ve is yasamında is etiğinin öneminin artmasına yol açan faktörler anlatılmaktadır. İkinci bölümde ise, çalısanların is etiğini etkileyen faktörlere iliskin algılamaları ve isletmelerin is etiği konusundaki çalısmaları üzerine yaptığımız arastırma sunulmaktadır. Arastırma kapsamında 534 çalısan ile görüsme yapılmıstır. Görüsmelerden elde edilen bulgular sunulmus ve değerlendirilmistir.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

Work ethics is a concept becoming widespread all over the world in recent years. Because of its close relation with profitability, image, competitive advantage etc. in work life, its importance increases gradually. Therefore work ethics appears as a subject to be researched. Our study consists of two parts. In the first part, morality, work ethics, importance of work ethics in business and the factors leading to increasing importance of work ethics in work life, are examined. In the second part, a research on the perceptions of the employees about the factors influencing work ethics and the studies of workplaces on work ethics, is presented. 534 employees have been interviewed in this research. The findings from interviews have been analyzed and evaluated.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :