Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi

Yıl 2010 , Cilt , Sayı 43

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Towards corporate sustainability: the link between business ethics, corporate governance and corporate social responsibility

Yazarlar :
Yazar kurumları :
İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İşletme Bölümü1
Görüntülenme :
598
DOI :
Özet Türkçe :

The root of this study is mostly grounded to an old dilemma between the corporations and the society. The important issue is that, solving this problem requires that, managers should understand the critical factors such as business ethics, corporate governance, and corporate social responsibility and creates solutions by using the outcomes. The aim of this paper is to reframe the discussion and find a link between business ethics, corporate governance and corporate social responsibility for a sustainable business.

Özet İngilizce :

Iş ahlaki, günümüzde isletmeler ve toplum arasindaki iliskiler arttikça ve genellikle toplum açisindan problem yaratan uygulamalar görülmeye basladikça daha siklikla gündeme gelmeye baslamistir. Bu çalismanin temeli, isletmeler ve toplum arasinda uzun süredir devam eden bu ikileme dayanmaktadir. Bu sorunun çözümünde, yönetic ilerin bu ikilemi yaratan is ahlaki, kurumsal yönetim ve kurumsal sosyal sorumluluk gibi faktörleri anlamalari ve buna uygun davranislar sergilemeleri kritik öneme sahip olmaktadir. Bu kapsamda çalismada, is etme ve toplum arasinda süregiden bu sorunlarin çözümünde yöneticilerin tutumlarini yönlendiren is ahlaki kavrami, kurumsal yönetim ve kurumsal sosyal sorumluluk kavramlari ile iliskilendirilerek, isletmenin uzun vadede sürdürülebilirligini saglama perspektifi ile degerlendirilecektir.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :