Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü Dergisi-Yönetim

Yıl 2011 , Cilt 22 , Sayı 68

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Kredi kartları pazarında ortaklaşa rekabet stratejisi: advantage kredi kartı üzerine bir araştırma

Yazar kurumları :
Stratejik Araştırmalar Enstitüsü 1, Halk Bankası A.Ş. 2, İstanbul Üniversitesi, İşletme Fakültesi 3, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi4
Görüntülenme :
757
DOI :
Özet Türkçe :

Artan rekabet nedeniyle işletmeler varlıklarını devam ettirebilmek için yeni stratejiler uygulamaya başlamışlardır. Bu stratejilerden birisi de işletmelerin bazı alanlarda işbirliği yaparken diğer alanlarda rekabete devam ettikleri ortaklaşa rekabet stratejisidir. Kredi kartları pazarında bankalar tarafından da uygulanan işbirliklerinin bu kapsamda değerlendirildiği bu çalışma ile işbirliğinin nedenleri, işbirliği süreci ve işbirliğinin avantajları ve dezavantajları belirlenmeye çalışılmıştır.

Özet İngilizce :

Enterprises have started to apply new strategies to continue own existence by reason of increasing competition. One of these strategies is co-opetition which enterprises compete in some area when cooperate in other areas. In this context, this study was tried to determine reasons, process advantages and disadvantages of cooperation applied by banks in credit card market.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :