Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü Dergisi-Yönetim

Yıl 2009 , Cilt 20 , Sayı 64

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Duygusal zeka ve örgütsel vatandaşlık davranışı arasındaki ilişkinin incelenmesine yönelik bir araştırma

Yazar kurumları :
İ.Ü. Ulastırma ve Lojistik Yüksek Okulu1, Ü.İ.F. İsletme İktisadı Enstitüsü Genel İsletmecilik Anabilim Dalı2, İ.Ü.İ.F. İnsan Kaynakları Yönetimi Anabilim Dalı3
Görüntülenme :
676
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalısmada, gelistirilen bir anket formu aracılığı ile gerek örgüt performansına gerekse bireysel performansa olumlu etkileri olduğu düsünülen Duygusal Zeka (DZ) ve Örgütsel Vatandaslık Davranısı (ÖVD) arasında anlamlı bir iliskinin bulunup bulunmadığını ortaya koymak üzere, İstanbul Üniversitesi İsletme Fakültesi'nde arastırma görevlisi olarak çalısanların örgütsel vatandaslık davranısı düzeyleri ile duygusal zeka düzeyleri belirlenmis, ilgili düzeyler arasındaki iliski ayrıntılı olarak incelenmistir.

Özet İngilizce :

This study examines the relationship between organizational citizenship behavior (OCB) and emotional intelligence (EQ). For this purpose, the study is carried out on Research Assistants of İstanbul University Faculty of Business Administration including 74 people, 52 of which answered the questionnaire and determined cut off point levels for both of them. We can say the rate of answering is enough to prove the hypothesis. Also the findings supported many of the hypotheses. To summarize, a relationship is found between the pattern of relation EQ and OCB. Also we investigated a relation between the five dimensions of OCB and EQ.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :