Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Yıl 2009 , Cilt 8 , Sayı 16

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Türkiye’de internet ortamında işlenen suçlardan ve kabahatlerdan sorumluluğun genel esasları - erişimin engellenmesi - içeriğin yayından çıkarılması ve cevap hakkı.

Yazar kurumları :
İstanbul Ticaret Üniversitesi1
Görüntülenme :
604
DOI :
Özet Türkçe :

Makalemizde, Türkiye’de internet ortamında işlenen suçlardan doğan ceza sorumluluğu incelenmekte ve daha sonra yasanın öngördüğü kabahat türünden eylemlere ilişkin sorumluluk üzerinde durulmaktadır. Hukuka aykırı nitelik taşıyan internet yayınlarına erişimin engellenmesi ve içeriğin yayından çıkarılması önlemlerinin yanı sıra, cevap hakkının kullanılması sürecine de yer verilen makalemizin sonuç kısmında ise yeni yasal sistemin olumlu ve olumsuz yönleri vurgulanmıştır.

Özet İngilizce :

In this article, the responsibility caused by the crimes commited via internet is studied and then the responsibility related to misdemeanours envisaged by law is discussed. Beside the two measures named as “enroachment of access to the unlawful internet publications” and “removal of the content from the publication”, the process of the use of right to response is also included. In the conclusion part of the article both the advantages and disadvantages of the new legal system are emphasized.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :