Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Yıl 2010 , Cilt 9 , Sayı 17

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Economic cooperation and scholarships to african countries: the case of turkish government scholarships for african countries

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Atılımm University1
Görüntülenme :
667
DOI :
Özet Türkçe :

It is widely accepted that economic cooperation provides an environment conducive to develop scholarly works. This paper attempts to analyse the Turkish Government scholarships being awarded to African nationals to study in Turkish Universities. The findings indicate that there is a stronger interest by Turkish Government to award scholarships to African nationals. Hence, there is a good evidence that Turkish Government scholarships program for Afrcan nationals can serve as a success model for economic cooperation between Turkey and African countries. There is no accurate measure of the exact size of the scholarships allocated by Turkish Government to African countries, since the scholarships are not open for assessment in Turkish official statistics, press release and official announcement. This article will analyze the prospect of support of the scholarships to the economic cooperation between Turkey and African countries.

Özet İngilizce :

İktisadî işbirliğini desteklemenin ilmî eserler geliştirmeye imkân sağlayan bir ortam temin ettiği yaygın olarak kabul edilmektedir. Bu makale, işbirliği yolu ile Afrikalı vatandaşlara Türk üniversitelerinde okumak için verilen Türk Hükümeti burslarını analiz etmeyi amaçlamaktadır. Makale ayrıca bu bursların arkasındaki mantığı da araştırmaktadır. Bulgular Türk Hükümetinin Afrikalı vatandaşlara burs vermeye daha güçlü bir ilgisi olduğunu işaret göstermektedir. Dolayısıyla Türk Hükümeti tarafından Afrikalı vatandaşlar için oluşturulan burs programının Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında iktisadî işbirliği için bir başarı modeli olarak hizmet edebileceğine dair iyi bir delil vardır. Bu burslar Türk resmî istatistikleri, basın açıklamaları ve resmî duyurularda değerlendirme için açık olmadıklarından Türk Hükümeti tarafından Afrika ülkelerine tahsis edilen bursların tam miktarının doğru bir ölçümü mevcut değildir.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :